O POIO, VAPULEA O MORAÑA, NO MUNICIPAL DE MIRALLOS. A ESCUADRA DE RÚA, CONTOU CON INFINIDAD DE BAIXAS PARA ESTE ENCONTRO, POIS MALAMENTE POIDERON COMPLETAR UN ONCE CON GARANTIAS, XA QUE VARIOS XOGADORES TOIVERON QUE SALTAR O TERREO DE XOGO CON LEXIÓNS MUSCALRES, COMO FORON OS CASOS DE PEDRO, NICO, VARI, VELAY E RAFA SAEZ. OS MORAÑESES CONTABILIZARON  HASTA  9 BAIXAS (XABIER MATÉ, JUAN, SAYÁNS, MARIO COSTAS, GERINO, SALVA, MINSO, VICTOR, PABLO E O SERBIO GORAN DJOROVIC).

Poio: Neira, Sartal, Antonio, Castro, José Luis Neira, Portabales, Lugilde, Lodeiro, Casas, Souto, Torres, Marco Antonio, Veiga, Loira, Muiños, Casaderrey

NOTA: Debido a que no coinciden os dorsales da acta do Sr. Colexiado coas da  n/redactor, poñemos só os jugadores do Poi, que figuran na acta.

A.C.D. MORAÑA: Fernando(73′ Vicente); Fuentes, Yeyo, Rafa Saez, Velay; Vari(32′ Pedro), Nico, Celso, Oscar(46′ Ventura); Santiño e Santi Paz.

RADIOGRAFIA DO ENCONTRO:

Minuto 13,-  (0-1) Gol do Poio, cando mellor estaba xogando o Moraña, Nico perde un  balón no  centro do campo, montando un contraataque o equipo visitante, collendo o esferico Portabales e tras regatar a Fernando, marca.

Minuto 16,- Xogada individual de José Luis Neira que xó ante Fernando,  falla.

Minuto 25,-Saque de falta de Torres, saindo fora.

Minuto 33,- Saque de esquina de Santiño, rematando fora Santi Paz.

Minuto 34,- Contraataque do Poio realizando Fernando unha gran parada.

Minuto 40,- Outra gran parada de Fernando.

Minuto 43′ (0-2) Gool do Poio, xogada de  Marco Antonio, que ante a pasividad da defensa envia o balón o fondo da porteria.

Minuto 45′ (0-3) Goool do Poio, novo contraataque do Poi, que o bó xogador Marco Antonio sale en posición de fora de xoga e ante Fernando marca  terceiro da tarde.

Minuto 47′ Nova xogada do desequilibrante Marco Antonio, que só diante de Fernando realiza unha gran parada.

Minuto 54,- Nova xogada de Marco Antonio, dando o pase da morte a un compañeiro detendo Fernando.

Minuto 56,- (1-3),- GOOOOOOOOOOOOOOL do Moraña,  un defensa  do Poio cede o balón a o porteiro suplente,  e este inocentemente bloca o balón, mentras os xogadores reclamaban o Sr. Colexiado,  Pedro saca con moita pilleria,  e Santiño envia o balón o fondo das mallas.

Minuto 57′,- Novamente Marco Antonio esta a punto de marcar outro tanto.

Minuto 63′, (1-4),- Gooool do poio, fallo de Yeyo en defensa, que aproveita Veiga para enviar o balon o fondo da porteria.

Minuto 72, xogada individual de Santiño, detendo o porteiro.

Minuto 75′ (1-5),- Fallo garrafal de Celso, robandolle o balón Antonio, que se planta só ante Fernando para anotar o 5º da tarde.

Minuto 92′ (1-6),- Barullo dentro da area do Moraña, e tras varios rechace, Antonio aproveita para facer o 6º.

ARBITRO: Axubíou o encontro o colexiado pontevedres Carlos Costa Oubiña, sendo a sua actuación moi descreta. Eseñou 3 tarxetas os xogadores do Poio, Antonio, Lodeiro e Loira,  e a o Moraña unha, Vari, creemos que todas elas excesivas,  por o bó comportamento de ambos equipos. Inexplicablemente prologou o encontro tres minutos  cando o marcado xa reflexaba un 1-5, e sen motivos.

INCIDENCIAS: Encontro xogado no municipal de Mirallos, que a pesar das choivas matinales, estuvo unha tarde espléndida para a práctica do futbol. O mister Germán Rúa,  tras 3 dias na cama, levatouse para dirixir o encontro con 38 de febre.

DESTACADOS: Por o Poio e con moita diferencia, Marco Antonio, traendo en xaque a toda a defensa morañesa,  Lodeiro e o dorsal nº 11. Por o Moraña, Santiño, Santi Paz e o todo terreo Nico, que a pesar de salir tocado e fora da sua posición natural,  loitou como un xabato.