NUNCA MELLOR O DEVANDITO,  ANO NOVO VIDA NOVA. OS MORAÑESES NUN PARTIDO MEMORABLE E PRACTICAMENTE CON TODOS OS XOGADORES DISPOÑIBLES, ROMPERON O GAFE DE QUE NO ÚLTIMO PARTIDO DA PRIMEIRA VOLTA,  CONSEGUEN POR PRIMEIRA VEZ SUMAR OS TRES PRIMEIROS PUNTOS NA CASA E TODO ANTE UN GRAN CONXUNTO COMO O BAR OU COMPADRE, MOI RENOVADO CON XOGADORES MOI XOVENES E CON MOITO OFICIO. A VERDADE QUE ONTE A COLUMNA VERTEBRAL DO EQUIPO FORMADA DENDE A PORTARÍA CON JAVIER MATE, O REAPARECIDO DESPOIS DUNHA LONGA LESIÓN DO CENTRAL TOÑO,  NA MEDULAR O SERBIO GORAN E EN PUNTA UN SANTI PAZ QUE TROUXO POLA RÚA DA AMARGURA Á DEFENSA VISITANTE FACENDO UN DOBRE E DANDO O PASE DO OUTRO GOL A NICO QUE SUESTE SACO UN DISPARO DA CHISTERA MARCANDO UN GOL DE MOI BELA FACTURA. ESTAMOS SEGUROS QUE PARA A SEGUNDA VOLTA QUE EMPEZA O PRÓXIMO SÁBADO SE OS MORAÑESES TEÑEN SORTE COAS LESIÓNS EMPEZASEN A ESCALAR POSTOS NA CLASIFICACIÓN E SAÍR DUNHA VEZ POR TODAS DOS POSTOS BAIXOS DA TÁBOA.

Na foto o porteiro Javier Mate, uns dos destacados no encontro de onte.

ALIÑACIÓNS:

MORAÑA C.F.: Javier Maté; Yeyo (46′ Mario Costas), Juan (46′ Esteban) Toño, Fuentes (75′ Ventura);  Nuñez, Sayáns, Goran, Roberto (75′ Yeyo),Nico (70′ Pedro)  é Santi Paz.

BAR O COMPADRE: Ivan; Roberto, Paz, Gonzalez(60′ Prieto), Lino(46′ Dacosta) ; Salgueiro, Bouzada(27′ Veiga), Fontán(46′ Samuel); Esteban(37′ Outón), Miguel, David.

GOLES:

Minuto 1′,- Xogadon de Nuñez por banda dereita, centra é Santi Paz a porta baleira cabecea fora.

Minuto 17′,- Xogada de Nico que chega sin forzas é o porteiro envía fora.

Minuto 26?,- (1-0),- GOOOOOOOOOOOL DO MORAÑA,- Xogada de Santi Paz, que se vai de varios contrario, deixa para Nico que de gran disparo bate o gardameta visitante .

Minuto 27?,- Ocasión do Compadre que desbarata Javier Mate nunha gran parada.

Minuto 28,- O xogador visitante David remata fora por moi pouco.

Minuto 30′ (2-0), GOOOOOOOOOL DO BAR COMPADRE, saca un córner Salgueiro e Veiga de cabeza remata a pracer.

Minuto 43?,- (2-1),- GOOOOOOOOOOOOOOOOOL DO MORAÑA, gran xogada de Santi Paz que se vai de varios defensas e marca un golazo.

Minuto 45′,- Goran executa unha falta é o porteiro resonde con unha gran parada.

Minuto 47′,- Santi Paz vaise de varios contrarios é tira demasiado cruzado.

Minuto 53′ ,- González remata de chilema e Mate responde con unha boa parada.

Minuto 58′,- Roberto executa unha falta de forte disparo e deten Maté.

Minuto 60′,- Nova ocasión para o equipo visitante a través de David, respondendo novamente Javier Mate con un paradón.

Minuto 62,- Ocasión de Santi Paz, que deten o porteiro.

Minuto 70′,- (3-1),- GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL DO MORAÑA, Gran xogada de Esteban que se vai de varios contrarios é dende a liña de fondo da o pase da morte pra que Santi Paz marque o segundo da sua conta particular.

Minuto 89,- Ocasión do Bar Compadre que desbarata Javier Maté con unha boa parada.

Minuto 90′,- Ocasión de Santi Paz que salva a saida do porteiro e tira fora.

ARBITRO: Axubioú o encontro o colexiado pontevedrés Juan Carlos Suarez Méndez, facendo un moi bó arbitraxe, mostrou tarxeta amarela os xogadores morañeses Sayáns é Goran, por O Bar Compadre a viron González é Paz.

INCIDENCIAS: Partido xogado en Valga con un terreo en moi boas condicións. Tarde invernal con moito frio  é choivas intermitentes. Despois do encontro os xogadores repuxeron forzas na Real en Caldas de Reis.

DESTACADOS: Por o Moraña,  Mate,  Toño, Goran, Sayáns é Santi Paz, por o Bar Compadre Veiga, Salgueiro é Roberto.