Na foto Ventura, uns dos mellores no encontro de hoxe.

O MORAÑA UNHA VEZ MAÍS, E  APESAR DE VISITAR  ARCADE DEZMADO POR AS BAIXAS, HEMOS CONTABILIZADO HASTA DOCE, ESTA CLARO QUE NON TEN SORTE, POIS ESTA TARDE FOI SERIAMENTE PERXUDICADO POR O SR. COLEXIADO O PERMITIR SUBIR O MARCADOR DOUS GOLES DOS LOCALES EN CLARISIMOS FORO DE XOGO E NON SIÑALAR A FAVOR DOS MORAÑESES DOUS CLAROS PENALTIS, O PRIMEIRO OS 35′ DE XOGO O SER DERRIBADO DENTRO DA AREA SANTIÑO POR O GARDAMETA ARCADIENSE O QUE SUPONDRÍA A EXPULSIÓN DE ESTE,  E PITAR A PENA MÁXIMA,  E O SEGUNDO ERRO NO MINUTO 85′ CO MARCADOR  DE 2-1,  UN LANZAMENTO DE MARIO COSTAS QUE PETA NA MAN DE UN DEFENSA DO ARCADE E O SR. COLEXIADO NOVAMENTE FAISE O SUECO, NON QUERENDO ENTERARSE DO QUE ESTA A OCURRIR NO TERREO DE XOGO, E COMO SE SOLE DECIR NESTOS CASOS » A CAN FLACO TODO SON PULGAS».

ALIÑACIÓNS:

GALICIA., C.D. ARCADE: Martinez(46′ Pérez); Garrido(30’Marcos Antonio), Conde, Blanco, Eladio Lago; Ferreira, Juan Carlos, Sobral(30’Vidal); López(46’Fermín Lago), Carballo, Durán.

A.C.D. MORAÑA: Javier Maté; Juan, Yeyo, Sayáns, Fuentes(10’Ventura); Nico, Mario Costas, Celso, Esteban(85′ Pedro); Pedro(60′ Rúa) e Santiño.

RADIOGRAFIA DO ENCONTRO:

Minuto 10,- GOOOL DO ARCADE., 1-0,  López sae por banda esquerda en claro fora de xogo, pasalle o esferico a Eladio Lago presentadose só diante de Maté, tirando forte e rechazando o cancerbeiro morañés, e ante a pasividad dos defensas  aproveita o rechace  Carballo,   que de cabeza marca a porteria valeira.

Minuto 11,- Contratempo para o mister morañés, Fuentes sufre un desgarro muscular, tendo que ser sustituido por Ventura.

Minuto 23,- Pedro agarra un forte tiro dende  fora da area, saendo fora por moi pouco.

Minuto 31,- Xogada de Juan pola banda dereita que pasa a Nico e o tiro de este sae moi cruzado.

Minuto 35,- Derribo monumental do porteiro local sobre Santiño, eo Sr. Colexiado non se quere enterar da pelicula. Esta xogada marca o encontro, pois supondría a tarxeta roxa o gardameta e a máxima pena.

Minuto 41,- GOOOL DO GALICIA,2-0,-  Celso baixa a defensa, non sabemos aque, pasándolle o esferico en horizontal a Sayáns e este inexplicablemente perde o esferico ante Marinez dándolle o esferico a Eladio Lago,  que sortea ao porteiro e marca a pracer o segundo da tarde.

Minuto 60′,- Durán vaise por velocidade e ante a saida de Maté o balón sae fora.

Minuto 65′,- GOOOOL DO MORAÑA, 2-1,-  Esteban vaise do seu par, e dentro da area e derribado por Conde, a pena máxima a lanza Santiño, batendo o gardameta local.

Minuto 67′,- Santiño e derribado o borde da area, excutándo a falta Celso, eo seu maxistral lanzamento o quita o porteiro local na mesma escadra, enviándo o balón a córner.

Minuto 71′,- Roubo de balón de Conde, e o seu tiro vai o largueiro.

Minuto 75,- Nova falta a Santiño, e van……,  o borde da area, que lanza Celso parando o porteiro.

Minuto 80,- Bonita xogada da dianteira do Arcade e o lanzamento de Sobral e detido por Javier Maté maxistralmente.

Minuto 85,- Lanzamento fortisimo dende fora da area de Mario Costas, petando o esferico nunha mán de un defensor eo Sr. Colexiado faise o sueco.

Minuto 95,- GOOOOOL DO ARCADE,- 3-1. Novamente Eladio Lago, en clarisimo fora de xogo, arranca 3 metros polo menos  por detrás da defensa local, incluso o dianteiro atacante chegou a parar uns intres, e vendo que o arbitro non axubía, continua a xogada para bater a Javier Maté. » VELO PA CREELO».

ARBITRO: Axubíou o encontro o Coxiado Pontevedrés Oscar González Miñan, sendo moi determinante no resultado final.  Enseñou 3 tarxetas amarelas a cada equipo, os xogaderores do Arcade,  Garrido (2) e Vidal, as tres por fortes entradas os rivais e por o Moraña a Pedro, Esteban e Javier Maté todas elas por darlle o pico.

INCIDENCIAS: Econtro xogado no Municipal do SALGUEIRON (herba artificial), en mois boas condicións.Tarde moi agradable para a práctica do fútbol con unha temperatura de 17º.  No minuto 10′ Fuentes e sustituido por unha lesión muscular.Por decisión técnica non saltou o terreo de xogo Vicente.

DESTACADOS: Por o Galicia, sobre todos o porteiro Pérez que xogou na 2ª parte con paradas determinantes, os goleadores Carballo e Eladio Lago, Martinez e Sobral e por o Moraña: Javier Maté, con paradas de autentico mérito, Santiño, cosido a patadas durante todo o encontro e sin que o árbitro se inmutase,   o bó facer de Nico e a maxistral entrega de Ventura,  todo un exemplo para todos os veteráns.