O MORAÑA, RECORDOUNOS ONTE A PARTIDOS DE PRINCIPIOS DE TEMPADA, FACÉNDO UN PRIMER TEMPO EXTRAORDINARIO, ARROLLÁNDO O VILALONGA, PERO NON SENDO CAPAZ DE MATERIALIZAR AS INFINITAS OCASIÓNS DE GOL QUE CREOU, QUE CON UN POUCO DE SORTE ESTARIAMOS A FALAR DE UN RESULTADO DE ESCÁNDOLO, PERO COMO ESTO É FÚTBOL, O VILALONGA CON XENTE MOI RAPIDA NA DIANTEIRA É AXUDADO POR OS FALLOS DEFENSIVOS DOS MORAÑESES, APROVEITOU A SUAS CONTRAS PRA REVENTAR O ENCONTRO. NO MINUTO 43′ DO ENCONTRO, HOUBO UNHA XOGADA DESGRACIADA PARA O MORAÑA, ATA ESE MOMENTO O MELLOR DOS 22 XOGADORES NO TERREO DE XOGO, SANTI PAZ QUE ESTABA A FACER UN PARTIDO EXTRAORDINARIO, MARCHÁNDOSE SEMPRE DOS SEUS CONTRARIOS É CREANDO INNUMERABLES OCASIÓN DE GOL, FOI OBXECTO DE UNHA ENTRADA ESCALOFRIANTE POR O DEFENSA DO VILALONGA RUBÉN, DESENTENDENDOSE TOTALMETE DO BALÓN É INDO A POR O XOGADOR, DEIXÁNDO EN TERMOS BOXISTICOS KO, TENDO QUE SER SUSTITUIDO,  CON UNHA LUXACIÓN DE OMBRO É CONTUXIÓNS EN VARIAS COSTELAS QUE PROBABLEMENTE O TERAN APARTADO VARIAS XORNADAS DOS TERREOS DE XOGO, INCOMPRENSIBLEMENTE O SR. COLEXIADO SÓ LLE ENSEÑOU TARXETA AMARELA. NO DESCANSO O ENTRENADOR DO VILALONGA INTELIXENTEMENTE DEIXOU NA CASETA O INCALIFICABLE RUBÉN, QUE TERÍA QUE DEIXAR DE PRACTICAR ESTE DEPORTE E DEDICARSE O RUBY.                                              Na foto Santi Paz, obxecto onte de unha entrada terrorifica por o defensa do Vilalonga Rubén.

ALIÑACIÓNS:

A.C.D. MORAÑA: Fernando (75′ Vicente); Yeyo(57′ Eloy), Nuñez, Juan, Oscar(44′ Fuentes); Nico(39′ Vari), Mario Costas(75′ Yeyo), Sayáns, Esteban(80′ Ventura); Celso(80′ Viky) é Santi Paz(43’Nico).

VILALONGA., C.F.: Méndez; Torres, Troncoso, Rubén(46′ Pedro), Bernardo; Gandara, Seijo, Enrique; Bozada(46’Estevez,65’Alberto), Torres(65′ Jesús), Jorge(75′ Javier).

RADIGRAFIA DO ENCONTRO:

Minuto 3′: (0-1),- GOOOOOL DO VILALONGA, falo defensifo de Fernando Núñez, que é aproveitado por Enrique que marcha só e ante a desesperada saida de Fernando cedelle o esferico a Torres que marca a pracer.

Minuto 5′: (1-1),- GOOOOL DO MORAÑA, Esteban recupera de cabeza un balón no centro do campo que lle chega a Santi Paz, que se vai de varios contrarios é ante a saida do porteiro bateo por baixo.

Minuto 9′: Xogada do todo o equipo do Moraña, plantandose diante do porteiro Yeyo é o seu tiro sae fora.

Minuto 12,- Nova xogada de Santi Paz é o seu tiro sae fora por pouco.

Minuto 17,- (1-2), GOOOOL DO VILALONGA, perda de balón no centro do campo de Oscar, montando unha contra rapidisima o Vilalonga que aproveita para marcar novamente Torres.

Minuto 24,- Novamente Santi Paz, baixe de todos os que lle saen o paso eo o seu remate rechazao o porteiro.

Minuto 26,- Xogada de Celso para Esteban é este despois de driblar o porteiro o seu tiro a porteria valeira peta no poste. VER PARA CREER.

Minuto 28,- Remate de Santi Paz e o balón sae rozando a escadra.

Minuto 31,- Gran xogada de toda a dianteira do Moraña presentandose só Nico diante do porteiro e enviado o balón alto.

Minuto 40′,- (1-3) GOOOOOOL DO VILALONGA, 0  Moraña volcado totalmente na porteria contaria, despexa un defensa chegándollle o balón no centro do campo a Torres, que ante a pasividad dos defensas morañeses  baixe por velocidade   e marca o terceiro.

Minuto 43,- O defensa do Vilalonga Rubén faille unha entrada  escalofriante a  Santi Paz que ten que abandonar o terreo de xogo.

Minuto 55,- (1-4), GOOOOL DO VILALONGA, Xogada de Torres que centra e remata o fondo da porteria Jorge.

Minuto 65,- Falta o borde da area que saca Mario Costas, desviando o porteiro a corner.

Minuto 45,-(1-5),- GOOOOL DO VILALONGA, falta o borde da area é,  os defensas e porteiro do Moraña pican de pardillos e poñense a facer a barreira sin habela pedida o equipo contrario, sacando a falta habilmente Sejo é marcando o quinto.

ARBITRO: Axubioú o encontro o colexiado pontevedrés Francisco Crespo Trujillo, realizando un bó arbitraxe, pero co lunar da xogada da lesión de Santi Paz, donde só lle enseñou tarxeta amarela a Rubén, cando foi unha roxa como unha catedral.

INCIDENCIAS: Encontro xogado no Municipal de Valga, as cinco da tarde con unha temperatura moi agradable (16º). Despois do encontro os xogadores do moraña tomaron un pincho na Real en Caldas de Reis, con cargo a uns fondos da loteria do Nadal.

DESTACADOS: Por o Moraña, sobre todos,  mentras estuvo no terreo de xogo Santi Paz, Mario Costas e Sayáns. Por o Vilalonga o goleador Torres, Jorge, Enrique é Seijo.